CE SUNT PANOURILE FOTOVOLTAICE?

Vă punem la dispoziție această pagină care a fost concepută special pentru orice persoană care dorește să se informeze și să obțină consultanță completă și sigură pe partea de construcția unui parc fotovoltaic sau a unui sistem pentru consumul casnic. Oferim profesionalism și inovație, prin consultanța gratuită pentru a alege cele mai bune soluții de panouri fotovoltaice și materiale de montaj.

De ce energie Solară - Fotovoltaică?
Condiția pentru energia solară este disponibilă peste tot - la soare! România are o abundență de ore de soare în comparație cu multe alte țări.
Energia solară poate fi produsă de pe aproape toate acoperișurile.
În afară de aspectele de mediu fotovoltaicele se prezintă ca o investiție profitabilă.
Energia solară este o modalitate modernă de producere a energiei electrice: regenerativă si economică, precum și ecologic și curat.
Alimentarea energiei solare în rețeaua publică produce zero emisii și este, prin urmare, o investiție excelentă de mediu.
De asemenea, este posibil de a oferi previziuni foarte exacte ale randamentelor de așteptat. Acest lucru reduce riscul de investiții într-un sistem PV - fotovoltaic.
Fiecare sistem fotovoltaic duce la o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de catre salvarea de carbune, petrol și gaze. Un sistem de energie solară de 1 kWp salvează mediul de aproximativ 850 kg de emisii de CO² în fiecare an!
Instalarea unui sistem tipic de acoperiș 5 kWp poate fi finalizat într-o zi. Modulele (Panourile) solare fotovoltaice sunt stabile și extrem de durabile.
Panourile fotovoltaice au o garanție de bună execuție, lungă de 25 de ani.
Energia solară are cel mai mare potențial pe termen lung a tuturor surselor de energie regenerabile.

Panouri fotovoltaice
O celulă solară este compusă din două sau mai multe straturi de material semiconductor, cel mai întâlnit fiind siliciul. Aceste straturi au o grosime cuprinsă între 0,001 și 0,2 mm și sunt dopate cu anumite elemente chimice pentru a forma joncțiuni "p" și "n". Această structură e similară cu a unei diode. Când stratul de siliciu este expus la lumină se va produce o "agitație" a electronilor din material și va fi generat un curent electric.
Celulele, numite și celule fotovoltaice, au de obicei o suprafață foarte mică și curentul generat de o singură celulă este mic dar combinați în serie. Pentru aceasta, celulele sunt încapsulate în panouri care le oferă rezistență mecanică și la intemperii.

Clasificare
Celulele solare pot fi clasificate după mai multe criterii. Cel mai folosit criteriu este după grosimea stratului materialului. Aici deosebim celule cu strat gros și celule cu strat subțire. Un alt criteriu este felul materialului: se intrebuințează, de exemplu, ca materiale semiconductoare combinațiile CdTe, GaAs sau CuInSe, dar cel mai des folosit este siliciul. După structura de bază deosebim materiale cristaline(mono-/policristaline) respectiv amorfe. In fabricarea celulelor fotovoltaice pe lângă materiale semiconductoare, mai nou, există posibiltatea utilizării și a materialelor organice sau a pigmenților organici.

Sunteți în căutarea unei soluții rentabile pentru viitorul dumneavoastră?