CUM FUNCȚIONEAZĂ

        Modul de funcționare și explicații detaliate pentru sistemele solare fotovoltaice fără racordare la rețeaua națională de energie electrică (pe baterii) - Off Grid, dar și pentru sistemele solare fotovoltaice conectate la rețeaua națională de energie electrică - On Grid

        Beneficiind de produse de înaltă calitate și feedback-uri prompte, Green Seiro a câștigat încrederea multor producători și furnizori de echipamente profesionale într-un timp foarte scurt, încheind astfel parteneriate cu profesioniștii piețelor.

Echipa noastră vă oferă montajul panourilor fotovoltaice pe orice tip de suprafață, începand de la terenuri, case, blocuri și hale.

Tip 1 - Sistem fotovoltaic fără racordare la rețea - off grid - sisteme autonome
Puterea este generată de PV (fotovoltaice) panouri solare, generator de vânt, mini-hidro sau o combinație a acestor surse și este livrată la centrul de control. Centrul de control este format dintr-un invertor/incărcător, controller de incărcare, circuit de protecție și echipament de monitorizare. Controllerul de încărcare determină cantitatea de energie a bateriilor solicitată la un moment dat de la sursele de generare și le protejează de supraîncărcare. Invertorul convertește puterea DC stocată din baterie in 230V AC pentru casă. Dacă nu exista energie regenerabilă suficient pentru a menține bateria, invertorul va porni automat generatorul de rezervă și devine un încărcător de baterii pentru a le reîncărca din nou.

Tip 2 - Sistem fotovoltaic cu racordare la rețea - on grid
Puterea este generată de PV (fotovoltaice) panouri solare, generator de vânt, mini-hidro sau o combinație a acestor surse și este livrată la invertorul conectat la rețeaua națională de energie electrică. Invertorul inteligent transformă energia din surse regenerabile pentru a fi utilizată în casa ta și controlează fluxul de exces de energie la rețeaua națională. Contorul cu dublu sens va măsura fluxul de energie la și de la rețeaua națională. La sfârșitul fiecărei luni, se va putea vedea diferența dintre utilizarea de energie de la rețeaua națională și energia pe care ați generat-o cu ajutorul sistemului fotovoltaic instalat.

Tip 3 - Terenuri
Montajul gardului de împrejmuire a parcului fotovoltaic- care cuprinde forare găuri, betonare, montaj stâlpi, montaj plasă, montaj sârmă ghimpată, montaj poartă;
Amenajarea drumului de acces, dar și pregătirea terenului;
Bătut stalpi;
Montajul meselor;
Montajul panourilor fotovoltaice;
Montajul invertoarelor;
Cablajul de la panouri şi invertoare până la transformator;

Fotovoltaic - este folosit pentru a descrie tehnica de conversie a energiei solare direct în energie electrică. Acest aşa-numitul efect fotovoltaic, generate de energia luminii, a fost descoperit de Alexander Becquerel în 1839.

Termenul "fotovoltaic" provine din greaca veche cuvântul "phos", adică lumină, şi unitatea SI pentru tensiune electrica (volt)

Când fotonii sunt loviţi de o celulă solară, electronii sunt stimulaţi să migreze şi un curent electric se produce între partea întoarsă spre lumină şi partea întoarsă de la lumină. Curentul electric curge imediat ce, circuitul electric este închis.

Este nevoie de un invertor pentru transformarea acestui curent continuu în curent alternativ utilizat în reţele, pentru a putea alimenta această energie electrică în reţeaua naţională de electricitate.

Fotovoltaica este o tehnologie indispensabilă atunci când vine vorba de a asigura furnizarea de durată şi în condiţii de siguranţă a energiei în viitor.

Preţurile panourilor solare fotovoltaice au scăzut dramatic în ultimii ani, în timp ce preţurile la energie continuă să creasca la o rată de 7,5% pe an, în medie, în Romania.

Sunteți în căutarea unei soluții rentabile pentru viitorul dumneavoastră?