ULTIMELE NOUTĂŢI

Consultanta gratuita si servicii de calitate cu Green Seiro!

Publicat: 3.08.2015

Consultanta gratuita si servicii pentru a face cea mai buna alegere legata de panourile fotovoltaice si montajul acestora. Iar cu ajutorul nostru, puteti afla locul potrivit pentru amplasarea panourilor.
Montam panouri pe orice tip de suprafata: Case, Blocuri, Hale

Tip 1 – Sistem fotovoltaic fara racordare la retea – off grid – sisteme autonome

Tip 2 – Sistem fotovoltaic cu racordare la retea – on grid

Terenuri

Montajul gardului de imprejmuire a parcului fotovoltaic- care cuprinde forare gauri, betonare, montaj stalpi, montaj plasa, montaj sarma ghimpata, montaj poarta;
Amenajarea drumului de acces, dar si pregatirea terenului;
Batut stalpi;
Montajul meselor;
Montajul panourilor fotovoltaice;
Montajul invertoarelor;
Cablajul de la panouri si invertoare pana la transformator

Redactat de: Jurnal MM


Fluturele care ajută la inovarea tehnologiei solare fotovoltaice

Publicat: 21.11.2015

Panouri solare mai ieftine și mai eficiente datorită unui design inspirat de forma futurelui de varză

Pentru agricultorii care se ocupă de cultivarea verzei, fluturii de varză albi (Pieridae) sunt dăunători care pot face cele mai mari pagube. Pentru cercetători, însă, albițele, cum sunt cunoscute la noi, sunt o sursă de inspirație prețioasă.

Experții de la Universitatea din Exeter au descoperit, cu ajutorul acestei specii de fluture, noi modalități prin care am putea obține mai eficient energie solară ieftină, scrie phys.org.

Ei au arătat că prin imitarea posturii în formă de V – adoptată de fluturii de varză albi pentru a-și încălzi mușchii înainte de zbor –, cantitatea de energie produsă de panourile solare fotovoltaice poate crește cu aproape 50 la sută.

Mai mult, prin replicarea acesteia, raportul putere-greutate al structurii de ansamblu la un sistem de energie solară este crescut de 17 ori, ceea ce îl face mult mai eficient.

Cercetarea, realizată de echipa formată din experți de la Institutul pentru Mediu și Dezvoltare Durabilă (ESI) și Centrul pentru Ecologie și Conservare de la Universitatea din Exeter, este publicată în revista științifică Scientific Reports.

Profesorul Tapas Mallick, autorul principal al studiului, spune că cercetarea echipei sale dezvoltă noi modalități de producere a energiei solare la un cost redus, tehnici care „nu au mai fost create până în prezent.”

În zilele noroase, fluturii de varză albi își iau zborul înaintea celorlalte specii de fluturi. Această capacitate se datorează posturii în formă de V, pe care o adoptă în aceste zile pentru a maximiza concentrația de energie solară de pe toracele lor.

În plus, anumite substructuri de pe aripi permit cea mai bună reflexie a lumii, astfel încât mușchii pe care îi folosesc la zbor sunt încălziți repede la o temperatură optimă.

Prin urmare, oamenii de știință au reprodus aripile fluturilor de varză albi, obținând un material reflectorizant ușor, care ar putea fi folosit în producția de energie solară.

Echipa a constatat că unghiul aripilor adoptat de fluturi pentru a-și crește temperatura corpului este de aproximativ 17 de grade, unghi care le-a crescut temperatura organismului cu 7.3 grade Celsius, comparativ cu momentele în care aripile sunt ținute orizontal.

De asemenea, cercetătorii susțin că prin replicarea monostratului găsit în aripile fluturelui, producătorii de energie solară ar putea îmbunătăți foarte mult rațiile de putere-greutate la următoarea generație de concentratoare solare, făcându-le mult mai ușoare și mai viabile.

„Acest lucru demonstrează că umilul fluture de varză nu este doar un dăunător al culturilor de varză ci, de fapt, o insectă care poate fi considerată un expert în recoltarea energiei solare”, punctează profesorul Richard Ffrench-Constant, membru al echipei de cercetare.

Redactat de: Roxana Muntean


Manastirea Vf. Roman independenta energetic, cu ajutorul panourilor fotovoltaice

Publicat: 17.01.2015

Manastirea Alina-Maria, situata pe Varful lui Roman (sau Varful Romani), in Horezu, a devenit independenta energetic.

Inainte cu o saptamana de Sarbatorile Pascale, au fost instalate panouri fotovoltaice de catre compania Green Seiro, fiind acum singura sursa de energie electrica a lacasului de cult.

Situata in varful muntelui, la 1600 de metri altitudine, pe un splendid platou montan, unde omul ajunge cu greutate, drumul forestier fiind refacut in 2009 cu fonduri europene, Manastirea Alina-Maria a fost construita intre anii 2011 - 2014 de familia Dumitru si Ileana Crestin, spre pomenirea vesnica a fiicei lor, Alina Maria.

Biserica din interiorul manastirii poarta hramurile Adormirea Maicii Domnului, Sfantul Mare Mucenic Dimitrie si Sfantul Proroc Ilie. Pelerinii din toata tara au luat cu asalt mica bisericuta din interiorul manastirii.

Piatra de temelie pentru biserica a fost pusa in anul 2012, cu mare fast, participand atunci personalitati din toata tara, dar si din Valcea. Slujba de sfintire s-a oficiat in data de 7 septembrie 2014 de catre IPS Arhiepiscop Varsanufie al Ramnicului, insotit de PS episcop vicar Emilian Lovisteanu. Costurile constructiei manastirii au fost suportate de omul de afaceri sibian Dumitru Crestin, in memoria fiicei sale, Alina Maria, decedata in urma unor complicatii chirurgicale, la varsta de 25 de ani. Terenul pe care a fost construita manastirea a fost donat de catre Obstea de Mosneni din orasul Horezu.

Montarea panourilor fotovoltaice a demarat la inceputul lunii aprilie, angajatii companiei Green Seiro pornind spre Varful Roman an data de 1 aprilie cu toate cele necesare instalatiei. Pe o zapada foarte mare, ei au fost intampinati de maicutele de la Manastire. Compania, cu sediul in Sibiu, are ca obiect principal de activitate comercializarea panourilor solare fotovoltaice, instalarea de kituri fotovoltaice pentru consumatori in curent alternativ ideal pentru case, implementarea parcurilor fotovoltaice, cat si iluminatul stradal. Asa ca, fix cu o saptamana inainte de Pasti, totul a fost gata, iar Manastirea are acum propria si singura sursa de energie electrica.

Redactat de: Gabi Bercea


Compania Green Seiro sustine folosirea energiei regenerabile in Romania

Publicat: 7.12.2015

Green Seiro are la dispozitie toate echipamentele necesare pentru a realiza orice tip de montaj. Obisnuiti cu standardele vestice de lucru, expertii nostrii au intotdeauna ce le trebuie si sunt gata sa actioneze rapid.

“Multumesc tuturor specialistilor din Ministerul Economiei – Departamentul de Energie pentru inca o listare de succes. In sase luni sa fim cu doua companii – intai Romgazul, acum Electrica – listati la bursa de la Londra este un lucru extraordinar.

Wall Street Journal, Washington Post, Times si toate celelalte publicatii internationale vorbesc de bine despre Romania si va rog sa aveti grija sa pastram acest lucru”, a declarat premierul Victor Ponta in sedinta de Guvern.”

Green Seiro are o echipa de consultanta care va vor sfatui pe tot parcursul procesului de alegere si instalare.

Compania Green Seiro de asemenea este unul din sustinatorii majori ai energiei regenerabile din Romania , “Cel mai economic si ecologic kilowatt este cel neconsumat, de accea avem nevoie de o cultură a reducerii consumului de energie”.

Redactat de: Jurnal MM


Finantare de proiecte fotovoltaice gasesti doar la SC Green Seiro

Publicat: 7.12.2015

SC Green Seiro SRL impreuna cu partenerii sai vine in atentia institutiilor publice ce detin proiecte fotovoltaice, dar nerealizate din cauza lipsei de fonduri.

Noi va putem ajuta cu finantarea proiectului pentru a-l putea finaliza, avand deja o linie de credit aprobata pentru institutiile publice din Romania.

Nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe informatii pe e-mail: contact@greenseiro.ro sau telefon: 0727 – 133.095

Redactat de: Paul Varga


Curiozitati despre electricitate

Publicat: 9.12.2015

Vă prezentăm mai jos o serie de curiozități despre electricitate. Deasemenea aflam de ce pasarile nu se electrocuteaza atunci cand stau pe fire electrice.

-Energia electrică călătorește cu viteza luminii, adică cu 300.000 km pe secundă.

-O scânteie de energie electrică statică poate fi calculată în jurul valorii de 3.000 volți.

-Un fulger poate avea până la 3.000.000 de volți și nu durează mai mult de o secundă.

– Fulgerele sunt o descărcare de energie în mediul înconjurător. Acestea pot călători cu o viteză de aproximativ 210.000 km per oră și pot atinge o temperatură de 30.000 °C.

– Electricitatea încearcă să ajungă la pământ prin orice fel de modalitate.

– Se face referire la curent atunci când energia are un flux.

-Sursele verzi de energie sunt reprezentate de vânt, apă, soare, dejecții de animale, etc.

-O centrală pe gaze naturale de 600 MW asigură electricitate pentru 220.000 de locuințe.

-Prima centrală de energie electrică a fost deținută de Thomas Edison în New York, în 1882.

-În 1883, la Cascada Niagara, a fost construită prima centrală hidroelectrică.

-Thomas Edison a inventat multe produse pe care le folosim și astăzi în casele noastre pentru electricitate: întrerupătoare, siguranțe, prize, contoare electrice, etc.

-Nikola Tesla a vrut să ofere lumii energie electrică gratuită și fără fir.

-Nikola Tesla a proiectat becul fără filament (neonul), invenție care duce la o economie de consum si de bani.

-Primele centrale de energie electrică utilizau circuite de curent continuu. Acestea erau destul de dese, reprezentau un pericol pentru populație și nu aveau un randament bun.

-Nikola Tesla a fost cel care a inventat rețelele de curent alternativ, pe una sau trei faze, pentru transportul de energie pe distanțe mari, principiul lui Tesla fiind folosit și astăzi.

-Benjamin Franklin nu a descoperit puterea electrică, dar el a confirmat că fulgerele sunt un fel de energie electrică. (Celebrul experiment făcut cu un zmeu și o cheie pe timp de furtună.)

-În 1749, Benjamin Franklin a construit și a montat primul paratrăsnet pe propria casă.

-Țiparii electrici pot produce puternice șocuri electrice de aproximativ 500 volți atât pentru apărare, cât și pentru vânătoare.

-Prima pilă „voltaică” electrică (precursoarea bateriei) a fost descoperită de Alessandro Volta în 1800. În urma unui experiment, el a descoperit că atunci când două fâșii din metale diferite sunt încorporate într-o soluție de acid sulfuric și conectate la un fir, electricitatea începe să aibă flux.


-Păsările nu se electrocutează atunci când stau pe firele de înaltă tensiune, deoarece stau doar pe un singur fir. Dacă intră în contact cu un al doilea fir, atunci se formează un circuit cu corpul lor prin care va trece electricitatea, cauzând electrocutarea.

Redactat de: Paul Varga


Centrul de informare turistica - Campeni, dotat cu panouri fotovoltaice

Publicat: 19.01.2016

Centrul national de informare si promovare turistica din Loc. Campeni Jud. Alba a fost dotat in 18.01.2016 cu un sistem fotovoltaic de 1KW (4 panouri fotovoltaice de 250W) pentru sustinerea de energie electrica din surse regenerabile.

Acest sistem sustine in totalitate consumul de energie electrica din centrul de informare. (iluminat interior/exterior, prize, reclame, etc...)

Sistemul fotovoltaic este compus din:
4 X 250W Panouri fotovoltaice poly
1 X Invertor Multiplus VE 12V/1200W
1 X Regulator incarcare MPPT 100V/50A
2 X Acumulatori GEL 12V/200Ah
1 X Tablou electric complet echipat CA si CC
Connectori MC4 si Cabluri solare cu protectie UV

Intreg sistemul a fost furnizat si instalat de catre SC Green Seiro SRL din Sibiu.

Pentru mai multe detalii: www.greenseiro.ro

Redactat de: Paul Varga


Masina electrica alimentata de la soare!

Publicat: 24.02.2016

Spontaneitatea pe roti!
Placerea de a conduce, reduce consumul de carburant.
Prin intermediul energiei electrice produsa de panourile fotovoltaice puteti alimenta noua masina electrica.
Puterea pentru retelele de încărcare electrice vine de la panourile fotovoltaice care sunt instalate pe acoperișurile parcarilor, garajelor sau a cladirilor.
Smart-ul va fi cea mai ieftină maşină electrică din România!
Oficialii smart anunţă că electricul fortwo va fi disponibil şi sub formă de achiziţionare lease, adică acel leasing deştept care din România lipseşte cu desăvârşire şi ţine piaţa vânzărilor de maşini noi pe loc. La fel, doritorii vor putea cumpăra definitiv bateriile lui fortwo ED dar nu ştim încă ce înseamnă acest lucru din punct de vedere financiar.

Ecologic 100%!

Redactat de: Varga Paul


"Orasul Verde" Masdar este o gura de aer proaspat!

Publicat: 27.03.2016

Proiectul ambitios din afara Abu Dhabi-ului inspira noi inovatii durabile.

Situat la marginea orasului Abu Dhabi este un oras care nu este pur si simplu un nou loc de a traii, ci un nou loc de a gandii. Un oras in care nu este un miros innecacios de la cosurile de fum ale fabricilor din apropiere, nu ve-ti vedea zgarie-nori neinchipuit de mari si nu se vor auzii masinile claxonand sau circuland pe strazi cu 100 Km/h. Ce ve-ti gasii cu toate acestea, este o locuinta care functioneaza cu natura - nu impotriva ei.

Numele lui este Masdar. Metropola este un pilot pentru un continut scazut de carbon si stil de viata durabil si are aspiratii de a devenii orasul cel mai durabil de pe planeta Pamant. Privind in jos de sus, ve-ti vedea un oras in forma de cuburi, dar de jos de pe nivelul strazii, veti gasii cai proiectate in sens restrans nu mai mult de 70 de metrii, care sunt realizate intre peretii de teracota ale modelelor traditionale arabe. Aceste strazi ofera umbra si inchide o briza puternica, reducand temperatura cu 20° C, fata de cea a desertului din jur.


Construit in primul rand de catre arhitectii britanici Fosters + Partners si disponibil pentru a fi vizitat de public chiar de atunci, constructia orasului Masdar a inceput in 2006, cu primele cladiri fiind finalizate in jurul anului 2010. Incet, dar sigur, orasul se extinde si creste pana la un planificat de sase mile patrate si este de asteptat sa fie finalizat in jurul anului 2025. Intregul proiect costa aproximativ 18 miliarde de dolari, iar orasul spera sa gazduiasca in cele din urma 90.000 de oameni. Acesta va deveni in cele din urma sediul central pentru Siemens si Agentia Internationala pentru Energii Regenerabile (IRENA). Cladirile respective ale acestora care au fost finalizate, dar cu angajatii care se preconizeaza sa se mute fie in 2010 fie in 2015.

Orasul este alimentat de 87.777 panouri fotovoltaice, ocupand 22 de hectare (sau 35 de terenuri de fotbal), care au fost o data pur si simplu nisipurile miscatoare din desert. Instalatia fotovoltaica este cea mai mare din Orientul Mijlociu, care produce intamplator mai multa energie decat are nevoie Masdar, de fapt, trimite excesul de energie la reteaua de energie din Abu Dhabi.

Aproape de panourile fotovoltaice, exista un prototip poreclit "Proiectul de teleportare" , un proiect care este primul si singurul pe planeta noastra. Oglinzi care proiecteaza fascicul de lumina a soarelui pana la un turn cu propriile sale oglinzi care la randul sau, in cele din urma incalzeste apa, care va conduce o turbina cu abur gigant.

Imposibil de ratat in centrul orasului este un turn de vant inalt de 45 de metri, care functioneaza ca un sistem gigant de aer conditionat. O intoarcere la un design traditional arab, care a fost o priveliste comuna in fiecare oras, turnul aspira aerul de mai sus, folosind Fante si impinge in jos o briza rece pe strazile din Masdar, in timp ce generatoarele emit simultan o ceata fina.

Lasand robinetul deschis si iesind din casa, cu lumina aprinsa sunt lucruri din trecut. In Masdar, senzorii de miscare regleaza energia de uz casnic, reducand in mod eficient de utilizare cu 51 % pentru electricitate si 55% pentru apa. Aspectele suplimentare includ peretii, care sunt proiectati cu perne de aer pentru a limita intrarea de caldura sau sisteme care pot recicla 80% din sistemele de apa, restul fiind folosit pentru irigarea florei din oras.

O cale turbulenta

Pentru toti este pofta si dorinta sa de a fi locul copiilor ca spatii de locuit durabile, Masdar are inca indoielile sale. Masdar este inca visul multora care inca viseazala un vârf de cutit de sare, zambind cu buna stiinta atunci cand obiectivele de finalizare au fost mutate mai departe si mai departe, 2015 transformandu-se in 2025 si, eventual, dincolo de aceasta.

Un proiect ambitios este bine venit, dar criticii solicita ca misiune reala de a aduce durabilitate pentru restul de petrol de care depind Emiratele Arabe Unite si orase din intreaga lume pentru a controla mai bine schimbarile climatice. Apoi exista faptul ca majoritatea locuitorilor Masdar sunt studentii si personalul universitar propriu al orasului, numit Institutul Masdar, si ca intreaga populatie, cladiri si dezvoltarile sunt insa o fractiune din ceea ce a fost planificat in stadii incipiente, ca mai mult de o suta de companii, parcuri, scoli si moschei sunt inca in asteptarea constructiei.

Cu toate acestea, indiferent ca nu toate viziunile devin realitate, ideea ramane ca Masdar sa creasca gradul de constientizare a durabilitatii si mijloacele necesare pentru a asista planeta noastra Pamant. Companii, cum ar fi Neuffer lucreaza neobosit pentru a produce o gama de ferestre cu izolatie de stat-of-the-art (stat al artei), de asemenea , cu Clorox avansarea de ambalare de produse si articole de curatat reduse chimic. In orice caz, orasul Masdar a inceput o schimbare de constientizare, care ar putea evolua intr-o transformare de care vor beneficia de toate simturile noastre pentru multe generatii viitoare.

Redactat de: Paul Varga


Sunteți în căutarea unei soluții rentabile pentru viitorul dumneavoastră?